Ποδολογία

Η ποδολογία είναι η φροντίδα και περιποίηση των ποδιών. Σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία κ.α έχει αναπτυχθεί ως ανεξάρτητο παραϊατρικό επάγγελμα. Στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό ακόμα λόγω έλλειψης νομοθετικής κάλυψης.

Μέριμνα της ποδολογίας είναι η αντιμετώπιση των δυσχερών παθήσεων των κάτω άκρων. Η ποδολογία διαγνώσκει - προλαμβάνει - επιμελείται. Η θεραπεία έγκειται στην Ιατρική παρακολούθηση. Ανάμεσα στον ποδολόγο και στο γιατρό υπάρχει μια επιβαλλόμενη συνεργασία: Ο Γιατρός θα επιμεληθεί με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την ίαση του ασθενή ενώ η αισθητική των άκρων, η επιμέλεια και η φροντίδα ανήκει στον ποδολόγο, φυσικά χωρίς πόνο.

Η ιδιαιτερότητα της ποδολογίας σε σχέση με το απλό penticure είναι ότι η περιποίηση των κάτω άκρων γίνεται στεγνά με ειδικό μηχάνημα (τροχό), εξαρτήματα (φρέζες), και αναλώσιμα (όπως κερατολυτικά πρόπολη και άλλα).

Σημαντικό δε είναι η υγιεινή και καθαριότητα η οποία εφαρμόζεται στο χώρο αλλά και στον πελάτη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απολύμανση και αποστείρωση μηχανημάτων, εργαλείων και χώρου (έχουμε πιστοποιητικό απολύμανσης χώρου έγκυρης εταιρίας).

Επικοινωνία

info@acroninstitute.gr

Τηλέφωνο

Σταθερό: 210 941 0634
Κινητό Μαίρη: 697 244 5062
Κινητό Αφροδίτη: 694 793 5045

Διεύθυνση

Ρήγα Φεραίου 77
18344, Μοσχάτο
Αττική